Individuele begeleiding bij het maken van huiswerk

Leerlingen op het voortgezet onderwijs hebben vaak hun handen vol aan schoolwerk. Denk aan het plannen en maken van huiswerk, het op een gestructureerde manier leren voor toetsen en het voorbereiden op eventuele overhoringen. 

Veel leerlingen vinden het moeilijk om bij hun schoolwerk gefocust te blijven. Ze missen het overzicht en de juiste structuur om al het huiswerk op een efficiënte manier te managen. Dat zie je terug in het gedrag , maar uiteindelijk ook in hun cijfers. 

Huiswerkbegeleiding Enkhuizen geeft individuele begeleiding aan groepen die niet groter zijn dan 6 leerlingen. Hierdoor kunnen leerlingen in een rustige en vertrouwde omgeving ontdekken hoe ze hun huiswerk het beste kunnen aanpakken. Huiswerk maken gaat hierdoor sneller, efficiënter en het leerrendement gaat omhoog.

Ik wil graag een intakegesprek

Huiswerkbegeleiding gaat bij ons in 5 heldere stappen

 • Intake
  Bij iedere nieuwe leerling beginnen we met een intake. Zo weten we precies hoe we de begeleiding zo goed mogelijk kunnen afstemmen.
 • Plan van aanpak
  Vanuit de intake wordt een plan van aanpak opgesteld; een overzicht met doelen om aan te werken. 
 • Starten
  Na schooltijd ontvangen we de leerling in ons huiswerklokaal in Enkhuizen. Daar start de (huiswerk)begeleiding. Samen werken we aan de doelen die in het plan van aanpak staan. Bij de eerste keer ontvangen leerlingen van ons een eigen planner om in te werken.
 • Voortgang
  Heldere communicatie is belangrijk. Daarom communiceren we ook tijdens het traject van huiswerkbegeleiding met de ouders of verzorgers over de voortgangen en resultaten.
 • Evaluatie
  Iedere 8 weken plannen we een evaluatie in om terug te kijken op de huiswerkbegeleiding, te evalueren welke resultaten er zijn geboekt en te bepalen waar we in de aankomende periode aan gaan werken.